Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve, 8 hónapja
Értékeld a videót:
6 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan működnek a közismertebb diétás módszerek? 2. rész" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Közismert diétás módszerek mindenkinek (3)

 • Nyomtatás

  Hogyan működnek a közismertebb diétás módszerek? 2. rész

  2008. június 6. 22:55:06 |

  Készítette: svarga

  A fehérje-diéták nagy népszerűségnek örvendenek a mai húsközpontú táplálkozás idejében. A következőkben az Atkins-diétával és a vegetáriánus táplálkozással ismerkedhetünk meg közelebbről.

  Hogyan működnek a közismertebb diétás módszerek? 2. rész részlet

 • Az Atkins-diéta

  Az egyik legismertebb az Atkins-diéta, amelynek a lényege az, hogy naponta többször is állati eredetű fehérjét, tehát húst lehet fogyasztani, de nem bundázva. Tehát steaknek, grillezve, megsütve vagy párolva lehet enni, mellé viszonylag kevés nyers zöldség köret fogyasztható. Ez a módszer drasztikus súlycsökkenéshez vezet, és viszonylag egészséges is abból a szempontból, hogy nyers zöldséget tartalmaz. Azonban hosszú távon bebizonyosodott (Dr. Atkins betegségében is), hogy mindez a vér savasodásához, a szív- és keringési megbetegedésekhez, és a vérzsír szint durva megemelkedéséhez vezet. Ha valaki ezt a módszert hosszú ideig alkalmazza, akkor számolnia kell szív- és keringési betegségekkel.
 • Vegetáriánusok, vegánok

  A vegetáriánusok és vegánok külön csoportot képeznek a táplálkozás történetében. Vegetáriánusnak azt nevezzük, aki kizárólag növényi eredetű táplálékot fogyaszt. Ennek különböző változatai ismeretesek a mai világban: azok akik tojást is fogyasztanak, azokat ovo-vegetáriánusoknak, akik tejterméket is, azokat lakto-vegetáriánusoknak, akik pedig tejterméket és tojást is fogyasztanak, azokat lakto-ovo-vegetáriánusoknak nevezzük. A vegetáriánusokhoz ugyan semmi köze nincs, de vannak az úgynevezett lájt vegetáriánusok, akik halat és szárnyasokat is esznek.
  A vegetáriánusoknak vannak szélsőségesebb formái is, akik teljesen elutasítják ezeket a dolgokat, és vannak az ún. nap-kosztosok, akik kizárólag olyan növényi táplálékot vesznek magukhoz, amelyeket nap érlelt, tehát magokat, mag-csírákat fogyasztanak.
  A vegetarianizmus előnye a húsevéssel szemben, hogy nagyságrendekkel kevesebb betegség és beteg van a vegetáriánusok között, mint a hústáplálkozók körében. Ennek az oka, hogy a növényi táplálkozás lúgosító, az fehérjedús táplálkozás viszont savasító hatású.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 4675 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 4675 Kedvencek között: 1
- Más oldalon: 0 Értékelések: 6
svarga kicsi avatar svarga

svarga további videótippjei »

A fehérje-diéták nagy népszerűségnek örvendenek a mai húsközpontú táplálkozás idejében. A következőkben az Atkins-diétával és a vegetáriánus táplálkozással ismerkedhetünk meg közelebbről. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)