Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 12 éve
Értékeld a videót:
8 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Adobe Photoshop: Hangfal rajzolása" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Adobe Photoshop: Hangfal rajzolása

  2010. július 26. 21:03:01 |

  Készítette: cyrexone

  Egy egyszerű kinézetű hangfal elkészítésének alap technikáit mutatom be Adobe Photoshop-ban.

  Adobe Photoshop: Hangfal rajzolása részlet

 • Amire szükségünk van

  Adobe Photoshop
 • Hangfal rajzolása egyszerűen

  Hozzunk létre egy új, 800x600-as dokumentumot. Rajzoljunk le egy lekerekített téglalapot (Shape layers, lekerekítés mértéke: 20 képpont). Alkalmazzuk rá Gradiant toolt. Alulra sötétszürkét, felülre világosabb szürkét válasszunk. Hozzunk egy új réteget, töltsük ki tetszőleges színnel, majd Filter / Noise / Add noise. Az amount legyen 50/%, a monochrome-ot kapcsoljuk be. Ezután a Filter / Blur / Motion blurt alkalmazzuk, az angle legyen nulla, a distance 100.

  A CTRL-t lenyomva tartva kattintsunk a shape 1-re, úgy hogy a layer egy legyen kiválasztva, kattintsunk az Add layer mask gombra. Jobb egérgombbal kattintsunk a maszkon, válasszuk az Apply layer maskot. A Blending mode legyen Overlay, az opacity 50%.

  Egy új rétegen hozzunk létre egy ellipszis alakú kijelölést, válasszuk ki a Gradient toolt (jobboldalt fehér, baloldalt átlátszó). Az előtér színét állítsuk fehérre, a SHIFT gombot lenyomva készítsük el a színátmenetet. Szüntessük meg a kijelölést. A CTRL-t lenyomva tartva ismét jelöljük ki a shape 1-et. A CTRL+SHIFT+I-vel invertáljuk a kijelölést. Válasszuk a Move toolt, töröljük le a fölösleges részeket. A Blending mode legyen Overlay, az opacity 70%.

  Rajzoljuk meg a hangszórókat, ehhez rajzoljunk egy kört, majd ugyanúgy a Gradiantet alkalmazzuk, a szög legyen 45 fok, az alja legyen sötétebb, a teteje világosabb. Duplikáljuk a réteget, majd CTRL+T-vel alkalmazzuk a Free transform toolt, kicsinyítsük le, illesszük be középre. Újra a Gradiantra kattintsunk, a style legyen radial, és legyen reverse. A világosabb szín legyen sötétebb. Ismét duplikáljuk, kicsinyítsük le, a belső színt most vegyük sötétebbre. Válasszuk ezután a Bewel and embosst, a style legyen Pillow emboss, a méretét növeljük meg. Válasszuk ki a középső kört, majd Layer style, alkalmazzuk az inner shadowt, a distance legyen nulla, az opacity 40%. Válasszuk ki a külső réteget, itt is alkalmazzuk a Bewel embosst, Inner bewel, a méretet növeljük meg. A feketéből vegyünk vissza picit, a fehér mértéke legyen 60%. Ezután jelöljük ki mindhárom réteget, igazítsuk őket függőlegesen egymáshoz képest középre. Ezután ismét jelöljük ki, majd az ALT-ot lenyomva tartva mozgassuk el, ezzel duplikáltuk.

  Ezután írjunk tetszőleges szöveget. A háttér rétegen alkalmazzunk Gradiant overlayt, a style legyen radial, a scale-t húzzuk ki maximukra. Rögzítsük a layert.
  Jelöljük ki a hangfalat, húzzuk feljebb, majd az ALT-ot lenyomva tartva duplikáljuk. A CTRL+E-vel fésüljük össze a layereket.

  Válasszuk az Edit / Transform / Flip verticalt, majd adjunk hozzá egy layer maskot. Válasszunk fekete előtérszínt, majd Brush tool, nagy ecsetméret, majd kezdjük rajzolni, ezzel töröljük a felesleges részeket. Ha olyat is kitöröltünk, amit nem kellett volna, a színt állítsuk fehérre, és fessük vissza a hiányzó részeket.

  Vegyük le 5%-ra az opacityt. Hozzunk létre egy új réteget – Brush tool, fekete legyen a szín. A mérete legyen 5 pixel. Rajzoljunk egy olyan vonalat, ami kb. olyan széles, mint a hangszóró. Válasszuk ki a Filter / Blur / Motion blurt, majd mozgassuk feljebb a csíkot. Az opacity legyen 50%. A tükröződést is készítsük el duplikálással.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 Következő oldal
Themer (10 éve, 2 hónapja)
2012. május 27., 16:44:51 , kommentjeim száma: 60 db

0  +1  -1 

10

Az enyém se rossz.Hangfal.png
gergofoto007 (11 éve, 7 hónapja)
2010. december 18., 12:14:49 , kommentjeim száma: 15 db

0  +1  -1 

9

nagyon kreatív és okos kis megoldás örülök hogy megtanulhattam
Brien97 (12 éve)
2010. augusztus 13., 20:05:50 , kommentjeim száma: 55 db

0  +1  -1 

8

...válasz cyrexone 7. kommentjére:
cyrexone (12 éve)
2010. augusztus 13., 19:52:10 , kommentjeim száma: 82 db

0  +1  -1 

7

...válasz Brien97 6. kommentjére:
Ez pont ugyanolyan lett, akkor mégiscsak érthetően magyarázok

A GIF nem tudom mennyire lesz jó, mert az csak 256 színt kezel max, ez meg tele van színátmenettel, úgyhogy nagyon szemcsés lesz szerintem :/ Ha a hangszórókat akarod animálni, akkor érdemesebb megrajzolni Flash-ben az egészet.
Brien97 (12 éve)
2010. augusztus 13., 19:48:13 , kommentjeim száma: 55 db

0  +1  -1 

6

Itt a sima jpeg: Hangfalam :P

A gif-esen még melózom !!

JÓ A VIDID!! GRATULÁLOK!!
1. oldal 2 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 7528 Hozzászólások: 10
- VideoSmart.hu-n: 7528 Kedvencek között: 4
- Más oldalon: 0 Értékelések: 8
cyrexone kicsi avatar cyrexone

cyrexone további videótippjei »

Egy egyszerű kinézetű hangfal elkészítésének alap technikáit mutatom be Adobe Photoshop-ban. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)