Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 3 hónapja
Megtekintve: 21785
Értékeld a videót:
43 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan csináljunk egy képből sok kicsit Photoshopban?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:


Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Photoshop trükkök (50)

 • Nyomtatás

  Hogyan csináljunk egy képből sok kicsit Photoshopban?

  2008. február 26. 22:31:54 |

  Készítette: ZeroCool.hu

  Egy újabb Photoshop trükköt fogunk megtanulni: fogunk egy képet és szétvagdossuk apró darabokra, mintha több is polaroid képből állna az egyetlen nagy képünk.

  Hogyan csináljunk egy képből sok kicsit Photoshopban? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Photoshop
 • Jelöljük ki az alapképet, hozzuk létre a rétegeket

  Válasszunk ki egy módosítani kívánt képet. Duplikáljuk a J billentyűvel, majd válasszuk ki az alapréteget. A CTRL+SHIFT+N megnyomásával hozzunk létre egy új réteget, úgy, hogy ez a réteg a két eddigi rétegünk közé kerüljön a palettán. Ezt színezzük át ALT+BACKSPACE billentyűkkel feketére (természetesen ehhez az előtérszínnek feketének kell lennie). Nyomjuk meg ismét a CTRL+SHIFT+N-t és ezen az új rétegen nyomjuk meg az M-et, és jelöljük ki az első kis fotónkat, ami bármekkora lehet. Ha ez megvan, a harmadik layeren nyomjunk ismét egy ALT+BACKSPACE-t, és egy kis fekete kockát fogunk látni a palettán ezen a rétegen.
 • Hozzunk létre egy csoportot, és a kis kép hátterét

  A CTRL+D megnyomásával töröljük a nagy képen a kijelölést, majd a legfelső layerre álljunk rá, és nyomjuk meg a CTRL+ALT+G billentyűket, mellyel létrehoztunk egy clipping mask nevű réteget. Egy lefelé mutató nyilat láthatunk most a felső rétegünk mellett. Ez arra jó, hogy ahol a kis négyzetünk van, csak ott látható a kis képünk. Menjünk át a fekete rétegre, ismét nyomjuk meg a CTRL+SHIFT+N-t, majd nagyítsunk rá arra a képrészletre ami látszik. Nyomjuk meg az M-et, és az előzőnél valamivel nagyobb részt jelöljünk ki, ez lesz a képünk kerete. Nyomjuk meg az X-et, ami megcseréli a háttér és előtérszíneket (ha esetleg nem fehér lenne az egyik, válasszuk ki a fehéret), majd a legutóbb létrehozott rétegünkön nyomjunk egy ALT+BACKSPACE-t. Ugyanerre a rétegre kattintsunk rá kétszer, ami kihozza a réteg stílusokat, és itt válasszuk ki a "Drop Shadow"-t, válasszunk olyan 30-35%-os láthatóságot és 120 fokos szöget. Ez egyelőre a fekete háttér miatt nem lesz látható, de a végén láthatóvá válik. Okézzuk le.
 • Hozzuk létre a többi csoportot és a kis képeket

  A réteg palettán alul láthatjuk a "Create a new group" ikont, nyomjuk meg és tegyük legfelülre. Kattintsunk a fehér keret rétegünkre, majd a CTRL megnyomásával kattintsunk a fekete rétegünkre, és a képünkre is ugyanígy, ezzel kijelöltük mind a három réteget. Ezt tegyük bele a group one-ba. Jobb klikkel nyomjunk rá, válasszuk k a "Duplicate group" parancsot, okézzuk le, majd nyissuk le a kis nyíl segítségével. Itt válasszuk ki ismét a CTRL megnyomásával válasszuk ki csak a két fénykép rétegünket, a fekete és a fehér hátteret. Ha ezt elkezdjük mozgatni, megvan máris a második polaroid képünk, amit akár el is forgathatunk, és máris látható, hogy miért kellett árnyékolni a képet. Gyakorlatilag csak ezt kell folytatnunk, bárhova tesszük le ezeket a kis képeket. Ha létrehozunk egy új groupot, fontos, hogy ne a teljes csoportot mozgassuk, mert a benne lévő kép miatt elmozdul az eredeti képünk is, tehát mindig csak a két alsó réteget mozgassuk. Mindezt addig ismételjük míg el nem érjük a kívánt hatást.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal
tia0926 (12 éve)
2012. június 2., 14:18:20 , kommentjeim száma: 5 db

48

Hali,
Adobe photoshop 7.0 CE verzióval hogyan tudom kijelölni a két réteget?? Mert hiába nyomom a CTRL és kattintok rá a másik rétegre azt nem jelöli ki
RobJoe (12 éve, 3 hónapja)
2012. március 21., 09:43:47 , kommentjeim száma: 3 db

47

Hali

Szerintem nagyon jó videó csak annyit fűznék hozzá hogy amikor a mapot másolod elölte belemész és a két réteget ősze kapcsolod akkor nem kell mind a kettőt ki jelölnöd hanem csak a egyikre rá mész és tudod a kettőt mozgatni!
kszabesz (12 éve, 10 hónapja)
2011. augusztus 26., 12:46:21 , kommentjeim száma: 1 db

46

hogy forgassam el...................................................
k3l3m3n (12 éve, 11 hónapja)
2011. július 24., 23:37:44 , kommentjeim száma: 71 db

45

Végre már egy értelmes videó!.........................
Verebbnok (13 éve, 6 hónapja)
2010. december 14., 12:32:57 , kommentjeim száma: 13 db

44

Zsir a vidi! GRATULA
1. oldal 2 3 4 5 6 Következő oldal

Statisztika

Megtekintések száma: 21785 Hozzászólások: 48
- VideoSmart.hu-n: 21785 Kedvencek között: 121
- Más oldalon: 0 Értékelések: 43
ZeroCool.hu kicsi avatar ZeroCool.hu

ZeroCool.hu további videótippjei »

Egy újabb Photoshop trükköt fogunk megtanulni: fogunk egy képet és szétvagdossuk apró darabokra, mintha több is polaroid képből állna az egyetlen nagy képünk. (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)