Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve, 2 hónapja
Megtekintve: 18401
Értékeld a videót:
8 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan böjtöljünk? 1. rész - az elhízás okai" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Böjtölés egészségesen (13)

 • Nyomtatás

  Hogyan böjtöljünk? 1. rész - az elhízás okai

  2008. március 17. 21:21:51 |

  Készítette: Napsugar

  A civilizált országokban az elhízás egyre súlyosabb problémákat okoz, mondhatni népbetegséggé vált, néhány egyszerű módszerrel visszaállíthatjuk testünk egészségét minden tekintetben.

  Hogyan böjtöljünk? 1. rész - az elhízás okai részlet

 • Az elhízás okai

  Alapvetően általában azt gondolják, hogy az elhízás oka a fokozott kalóriabevitel. Ez részben igaz is, de önmagában még nem elég ahhoz, hogy nagymértékű legyen az elhízás. A sok kalória nem mindig csak azt jelenti, hogy többet viszünk be, hanem azt is, hogy minőségileg rosszabbat. A megfelelő, jó tápanyagokból sokkal kevesebbet eszünk, mint kellene, és úgynevezett savasító, romboló, felesleges anyagokból viszont nagyon sokat.
 • Mik lehetnek ezek a káros anyagok

  A káros E betűs anyagokra, a tartósítószerekre, a színezékekre, a különböző adalékanyagokra, amelyek lerakódnak a szervezetben és túlterhelik a kiválasztó rendszerünket. Az adalékanyagok mellett ártunk magunknak még azzal is, hogy nem jó tápanyagokat viszünk be, pl. a túlzott húsbevitel, sok fehérliszt, illetve az óriási mennyiségben fogyasztott cukrok, amelyek mind méreganyagként képesek lerakódni. Ugyanakkor nem viszünk be olyan tápanyagokat, amelyek segítenék ezeknek a kiürülését, pl. nem viszünk be kellő mennyiségű rostot, vitaminokat, ásványi anyagokat.
 • Az elhízás egyik fő oka

  Minden embernek van egy alapvető takarító-mechanizmusa, amellyel megpróbál megszabadulni a méreganyagoktól, de ha túlterheljük ezt a takarító-mechanizmust, akkor egy idő után ezek le fognak rakódni a szervezetben. Tudnunk kell, hogy ezek a méreganyagok mindig savak formájában raktározódnak el, melyeket megpróbál az ember zsírsejtekbe zárva eltenni, hogy ne okozzanak nagy károkat. A elhízás egyik fő oka ez, tehát az első lépés, hogy kitakarítjuk a szervezetünket, amellyel megszabadítjuk magunkat azoktól a méreganyagoktól, amelyek felborítják az anyagcserénket és túlsúlyhoz vezetnek.
 • A léböjt kúra

  A kis takarításokat apróbb diétákkal, különböző teákkal lehet végezni, nagytakarítani viszont csakis alaposan érdemes, erre legalkalmasabb a léböjt kúra. Ha léböjtölünk, akkor gyakorlatilag nem fogyókúrázunk, bár az eredmény fogyáshoz is fog vezetni, hanem alapvetően a méregtelenítés a cél: azokat a salakanyagokat, amelyek miatt elsavasodott a szervezetünk, kiürítsük és ezáltal tehermentesítsük az anyagcserénket. Az egyensúly helyreálltával a testsúlyunk is normalizálódni fog. Ha elindítjuk ezt a folyamatot, utána a szervezetünk tudja, hogyan kell működnie, és egy idő után vissza fog állni a normál súly. Természetesen nem lehet ott folytatni, ahol az ember elkezdte, tehát egy ilyen tisztító-kúra után érdemes életmódot is váltani, amire a léböjt nagyon alkalmas. A léböjt egy 6-9 napos elvonulást jelent, amikor az ember kicsit átalakíthatja a gondolkodásmódját, megtanulhat olyan technikákat, amellyel később jól tudja folytatni, hogy segítse a szervezetét abban, hogy beálljon a harmónia és a normál testsúly.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
robman (14 éve, 4 hónapja)
2010. január 3., 11:53:07 , kommentjeim száma: 1 db

1

Nekem bejött.
2008 augusztusában, volt egy léböjtöm és utánna másképp folytattan az életem.
Semmi hús, sok zöldség, teljeskiörlésű gabona, minimális káros anyag, készétel, üdítő, édesség.
Sok problémám magam mögött hagytam azóta, beáll a testsúlyom(-15 kg).
Persze nem minden a táplálkozás.
A napsütés, a friss levegő a testmozgás, a pihenés, a folyadékbevitel mind fontos és felül kell vizsgálnunk mikor egészségesebbek akarunk lenni.

A videó, igazán hiteles és átfogó.
Gratulálok hozzá.

Statisztika

Megtekintések száma: 18401 Hozzászólások: 1
- VideoSmart.hu-n: 7047 Kedvencek között: 11
- Más oldalon: 11354 Értékelések: 8
Napsugar kicsi avatar Napsugar

Napsugar további videótippjei »

Napsugár Életház
2030 Érd, Esztergályos utca 71
www.napsugarelethaz.hu

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)