Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 15 éve
Értékeld a videót:
9 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan böjtöljünk? 3. rész - életmód-váltás" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

Kapcsolódó sorozat: Böjtölés egészségesen (13)

 • Nyomtatás

  Hogyan böjtöljünk? 3. rész - életmód-váltás

  2008. március 18. 16:11:16 |

  Készítette: Napsugar

  A léböjttel kapcsolatban még ma is sok a megválaszolatlan kérdés, illetve téves elgondolás. Sokan azt gondolják, hogy a léböjt egy egyszerű fogyókúra vagy táplálékmegvonás azért, hogy a salakanyagok kiürüljenek a szervezetből, holott a léböjt ennél sokkal több.

  Hogyan böjtöljünk? 3. rész - életmód-váltás részlet

 • A testi-lelki méregtelenítés

  Van ugyan salaktalanítási aspektusa a dolognak, hiszen ez az egyik fő célja, de nem csak testi szinten zajlik, hanem szellemi és lelki méregtelenítést is véghezviszünk, amit érdemes kihasználni és feltöltődni ilyenkor pozitív gondolatokkal.
 • Mit nyújt a léböjt kúra a testi megújuláson kívül

  Ha elvonul valaki léböjt-kúrára, erre lesz is lehetőség, hiszen ott olyan szakemberek foglalkoznak a böjtölőkkel akik ebben jártasak és segítenek abban, hogy a lelki feltöltődés is megtörténjen. Nagyon fontos tudni, hogy böjtölé után nem jó ugyanott folytatni, ahonnan kiléptünk. Mint ahogy nagytakarítás után sem lépünk be a szobába sáros cipővel, ugyanígy nem érdemes bekoszolnunk magunkat ugyanazokkal a dolgokkal, amit a kúra előtt megettünk. Érdemes megváltoztatni a táplálkozásunkat, a gondolkodásmódunkon, az egész életmódunkon változtatni. Fontos hangsúlyozni, hogy a nem evés komoly energiafelszabadulást idéz elő a szervezetben. Maga az emésztés az energiáink 30%-át leköti, és mivel ilyenkor nem veszünk magunkhoz táplálékot, akkor azon túlmenően, hogy méregtelenítünk, plussz energiával töltődik fel a szervezetünk. Ezt a plussz energiát lehet felhasználni egy komoly életmód-váltásra.
 • Az életmód-váltás lépcsőfokai

  Ha eddig nem mozogtunk, a léböjt-kúra során elkezdhetjük gyakorolni a mindennapi testmozgást, természetesen nem rögtön élsportolót kell kinevelnünk magunkból. Fontos, hogy megtanuljuk, milyen tápanyagokat vegyünk a léböjt után magunkhoz, és ne szennyezzük szervezetünket olyan mértékben, mint korábban. Fontos, hogy megtanuljunk olyan technikákat, amivel a stresszt jobban el tudjuk hárítani vagy le tudjuk küzdeni.
 • Szakemberi segítség

  A technikák elsajátításában szakemberek nyújtanak segítséget. Dietetikus segíti a böjtölőt, hogy megtanulja, milyen táplálékot kell utána magunkhoz vennünk. Mentálhigiéniés és pszichológus szakember segít abban, hogy a stresszt hogyan győzzük le és hogyan alakítsuk ki a pozitív gondolkodást. Fitnessz szakember segít abban, hogy a mozgást milyen módon kezdjük el és mi felel meg a legjobban az alkatunknak. Egy kilenc napos életmód-váltás kezdés pont elég ahhoz, hogy kellően megerősödjünk ebben a folyamatokban, és odahaza másképp tudjuk folytatni az életünket.

Vélemények, hozzászólások

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Statisztika

Megtekintések száma: 5428 Hozzászólások: 0
- VideoSmart.hu-n: 5213 Kedvencek között: 4
- Más oldalon: 215 Értékelések: 9
Napsugar kicsi avatar Napsugar

Napsugar további videótippjei »

Napsugár Életház
2030 Érd, Esztergályos utca 71
www.napsugarelethaz.hu

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)