Facebook bejelentkezés
Üdvözlünk az oldalon!
Lépj be, vagy regisztrálj
Felvéve: 16 éve
Megtekintve: 22088
Értékeld a videót:
6 szavazat alapján
Értékeléshez lépj be!

további opciók »

A(z) "Hogyan készítsünk káposztas-kockát?" című videótipp megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik:

 • Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem.

Ha van egy kis időd, nézz szét meglévő klubjaink között!

 • Nyomtatás

  Hogyan készítsünk káposztas-kockát?

  2008. február 9. 23:06:58 |

  Készítette: aniCO

  Káposztás kockát fogunk készíteni, melyet nem csak egyszerűen, és gyorsan, de igen nagy mennyiségben is könnyedén elkészíthetünk!

  Hogyan készítsünk káposztas-kockát? részlet

 • Amire szükségünk lesz

  1 fej káposzta
  olaj
  tészta
  reszelő
 • Hozzávalók, előkészületek

  Legelőször a káposztát kell megreszelni. A fölső, rossz leveleket lefejtjük, levágjuk a torzsáját. Félbevágjuk a káposztát, ami azért szükséges, hogy könnyebb legyen reszelni. Még egyet vágunk rajta, kivágjuk a torzsáját, és nekilátunk lereszelni, a nagyobb lyukon. Vannak kifejezetten káposzta-reszelők, de bármely más reszelő is megfelel a célnak.
  Ha elkészültünk a reszeléssel, akkor lesózzuk, utána egy picit összekeverjük, majd olyan 8-10 percet állni hagyjuk, mert akkor enged egy kis levelet, amit majd kicsavarunk belőle.
 • Kezdjünk neki a sütésnek

  Most már állt a káposzta, és most megsütjük. Először egy kisebb adag olajat tegyünk a felforrósított lábosba, ebbe beletesszük a kifacsart káposztát. Később - majd meglátjuk - lehet rá olajat tenni. Van aki ebbe a forró olajba beletesz cukrot és megpörköli, ez megszokás kérdése, de cukor nélkül is megbarnul. A sózás utáni levet kinyomkodjuk a káposztából, mert így hamarabb megpirul és jobb lesz. Szépen belerakjuk a káposztát a lábosba. Már sülöget, de nagyon könnyen odaég, vigyázni kell. Vannak benne barna részek, de folyamatosan kevergetni kell.
 • A végső csapások, meg a tészta

  A sütés végefelé már szépen barnulgat. Ilyenkor már fel lehet tenni a tésztafőzéshez a vizet, amit felforralunk. Forrás után érdemes sót tenni a vízbe, mert hamarabb felforr a víz, ha nincs benne só.
  Ha felforrt a víz, beleszórjuk a sót és a tésztát is.
  Időközben megfőtt a tészta, ezt le is szűrhetjük. A csapnál nyissuk meg a hideg vizet, mert nagyon forrót öntünk a mosogatóba. Picit hagyjuk lecsurogni és a megsült káposztával össze kell forgatni. A legvégén lehet rá borsot tenni, amit azért nem szórtunk rá korábban, mert van aki cukorral szereti, és ezt mindenki ízlés szerint eldönti, hogy mivel eszi a végén.

Vélemények, hozzászólások

Rendezés:
Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj!
Zizikebaba (15 éve, 4 hónapja)
2008. november 1., 17:10:33 , kommentjeim száma: 12 db

4

Köszönöm,hogy ilyen jó kis alaprecepteket felraktok! És szépen, érthetően. Még nem volt lehetsőgem konyhatündérnek lenni, ezzel tuti az leszek
trexxx (15 éve, 10 hónapja)
2008. április 20., 21:38:54 , kommentjeim száma: 1 db

3

Jajj nagyon jó ez az oldal az ilyen hülyéknek mint én ez kell, hogy ilyen alap kajákat megmutassanak lépésről lépésre, hogy hogyan kell csinálni. Még több ilyet akarok .. Garatula a feltöltönek!
punata (16 éve)
2008. február 23., 22:56:58 , kommentjeim száma: 34 db

2

Húúú de megkívántam. Lehet holnap ez lesz a kajcsi
Zsuzsi (16 éve)
2008. február 12., 19:28:50 , kommentjeim száma: 3 db

1

Jóóóóóóó!
Pont így készítem én is - ritkán, mert az egész lakás káposztaszagú lesz... Tipp: egyszerre több káposztát pirítok le, és kisebb adagokban lefagyasztom. Egy büdösséggel négy adag káposztás cvekedli!!!

Viszont: a káposzta torzsáját kivágni direkt mazo: csak szétesnek a levelek a kezedben reszelés közben. Maradjon a torzsa - a végén, ha lereszelted róla a káposztát, kidobhatod. Vagy még jobb, ha kivágod a maradék torzsa esztétikus közepét, és odaadod a gyereknek, (ha nincs, a nyuszinak), hadd rágja...

Statisztika

Megtekintések száma: 22088 Hozzászólások: 4
- VideoSmart.hu-n: 22088 Kedvencek között: 9
- Más oldalon: 0 Értékelések: 6
aniCO kicsi avatar aniCO

aniCO további videótippjei »

Káposztás kockát fogunk készíteni, melyet nem csak egyszerűen, és gyorsan, de igen nagy mennyiségben is könnyedén elkészíthetünk! (több infó) (kevesebb infó)

Videó beillesztése:

(hogyan működik?)